Vakantie Marokko

Marokko is een land dat tot de verbeelding spreekt en al vele jaren een immens populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Een Marokko vakantie heeft je heel veel te bieden. En dat is ook niet zo verwonderlijk: Je bent er vanaf Schiphol al binnen een paar uur en het land heeft zeer veel te bieden. Het klimaat is er aangenaam en de bevolking is bovendien vriendelijk en gastvrij. Ook kan je in met name de stad Marrakech goed uitgaan tot in de late uurtjes.

Vakantie Marokko: Georganiseerde reizen

Ervaar een zonvakantie Marokko op zijn best door rond te reizen. Alleen dan leer je dit fantastische land echt kennen. Tijdens een rondreis moet je sowieso Marrakech, Rabat en andere koningssteden bezoeken. Trek door de woestijn en doorkruis het Atlasgebergte. Er worden vaak groepsreizen aangeboden door diverse reisbureaus. Het voordeel van dergelijke reizen is dat meestal alles voor je geregeld wordt en een gids je vergezeld.

Koninkrijk aan de Middellandse Zee

Marokko is een koninkrijk en ligt ten noorden van Afrika, pal aan de Middellandse zee. De stad Rabat is de hoofdstad van Marokko. In dit mystieke land maak je kennis met de islamitische cultuur. Zowel Arabische- als Afrikaanse invloeden vind je overal terug. Bezoek prachtige paleizen of wandel door de Arabische poorten. De meest populaire stad van Marokko onder vakantiegangers is het imposante Marrakech. Deze stad is misschien wel het meest bijzondere wat het land te bieden heeft. Verderop deze pagina lees je daar iets meer over.

Populaire steden als bezienswaardigheid

Marrakech

De steden in Marokko zijn prachtig om te bezoeken. Neem gerust een dag de tijd om Marrakech te bezoeken, vooral het oude gedeelte (de medina). Op het plein Djemaa El Fna wemelt het van de straatartiesten en ‘s avonds en ‘s nachts kan je genieten van de Marokkaanse keuken in knusse eettentjes en restaurants. Bezoek daarnaast minimaal één van de negentien stadspoorten. De bekendste daarvan is de Bab Agnaou.

Winkelen in Marrakech

Vrouwen (en ook mannen) kunnen in deze stad meer dan goed winkelen! De ‘souks’ in de Medina, dat zijn de oudste gedeelten van de Marokkaanse steden, zijn uitgestald met allerlei mooie pronkstukken zoals lederen tassen, bijzondere lampen, unieke sieraden, schalen en shawls. Je kunt in de souks eigenlijk alles kopen wat je hartje begeerd. Vergeet niet om af te dingen! De eerste prijs die genoemd wordt, daar kan vaak de helft nog wel vanaf. In Marrakech kom je bij de souks via het Djemaa El Fna plein. Je kunt vervolgens uren struinen door het oudste gedeelte van de stad. Oneindig veel straatjes en steegjes zijn met elkaar verbonden en vormen als het ware een grote doolhof.

Meknes

De stad Meknes is beroemd en wel vanwege de vele paleizen die hier zijn gebouwd. Ook is de Almohaden moskee de moeite waard om eens te bekijken. Deze is rond de 12e eeuw gebouwd. Verder raden we je aan om Mausoleum van Moulay Ishmaë met een bezoek te vereren. Achter deze eeuwenoude toegangspoort is een prachtige tuin, meerdere graftombes en een oude moskee verstopt.

Uitgaansleven in Marokko

Voor een bruisend uitgaansleven ben je ook weer in Marrakech op de juiste plek. Meer nog dan in de andere grote steden is dit de place- to- be. Aan bars en clubs is hier geen gebrek en er wordt gewoon alcohol geschonken, ondanks dat Marokko een islamitische land is. Marrakech doet er alles aan om het toeristen zoveel mogelijk naar de zin te maken.

Uitgaan bij het Djemaa el-Ena plein

In het oude centrum kun je het beste uitgaan en wel op het plein Djemaa el-Ena. Combineer dat met een avondje uit eten in één van de vele restaurants. In Marokko is eten onlosmakelijk verbonden met uitgaan. Op het Djemaa el-Ena plein vind je naast kroegen, bars en eetgelegenheden tevens enkele casino’s.

Openingstijden bars en kroegen

 Uitgaan in Marrakech kan tot diep in de nacht. De openingstijden van bars, kroegen en cafés in Marrakech zijn ruim.

Bekende clubs in Marrakech zijn:

  • Pacha – iedere avond de beste dj’s – grootste club van Marokko
  • Diamand Noire – met grote dansvloer – sfeervol
  • Club Bustane – gratis entree – live muziek

De Marokkaanse keuken: Kruidig

De keuken van Marokko is sterk beïnvloed door Afrikaanse en Mediterrane invloeden. Het eten wordt doorgaans sterk gekruid. Bekende gerechten zijn: Couscous, Tajineschotels, Briouettes en Pastilas.

Het klimaat in Marokko

Marokko heeft warme zomers en koele winters. Hoger in de bergen blijft het in de zomers aangenaam koel. In de zomerperiodes is er nauwelijks sprake van neerslag. De lucht is daarom droog en daardoor zijn de hogere temperaturen prima te verdragen.

Regio’s in Marokko

Gharb-Chrarda-Beni Hssen,  Rabat-Salé-Zemmour Zaer regio, Tanger-Tetouan, Taza-Al Hoceima-Taounate, Fes-Boulemane

Chaouia-Ouardigha, Grand Casablanca, Doukkala Abda, Marrakech-Tensift-El Haouz, Tadla-Azilal, Souss-Massa-Draâ,

Meknès-Tafilalet, Oriental, Guelmim-Es Semara, Laâyoune-Boujdour-Sakia El Hamra, Oued Ed-Dahab-Lagouira.

Bekende plaatsen in Marokko

  • Marrakech
  • Meknès
  • M’hamid
  • Tanger
  • Agadir
  • Essaouira
  • Casablanca
  • Ouarzazate
  • Fès