Wandelvakantie in zonnig Spanje

Drie keer per jaar organiseert Refugio Marnes een wandelvakantie in Spanje. Tussen Alicante en Valencia en 30 minuten van de kust ligt een mooi, klein berggebied. Daar kan je een week lang wandelen, inclusief onderdak. Je kunt kiezen uit drie intensiteitsniveaus en uit drie logeervarianten, kamer met ontbijt, volpension of self-catering.

Uitzicht op de olijfbomen en de bergen

De organisatoren van deze agriturismo vakanties zijn twee Nederlandse eigenaren van een bijzondere gerestaureerde boerenhoeve met bijgebouwen, de stallen of los Establos en vakantiehuis la Ruina. Op het erf staat, op een stenen plateau, nog een mooie, luxe bedoeïenentent, la Jaima, met eigen keuken en badkamer. Net buiten het 20 ha grote erf ligt nog een tweede Finca, Finca Iris, die ook aan toeristen wordt verhuurd. Het zijn allemaal authentieke Spaanse gebouwen op en naast een uitgestrekt Spaans landgoed. Met uitzichten op de bergen, olijf- en vijgenbomen. En met een patio, veel rust, veel privacy en veel zon.

Veel zon, ook in de herfst en de winter

De wandelvakantie wordt drie keer per jaar georganiseerd. De eerstvolgende keer is in de nazomer, de andere wandelweken vallen in de herfst en de winter.  De periode waarin de wandelingen worden georganiseerd duurt 8 maanden van 1 oktober tot 1 april. Ook buiten de lente en zomer is dit gebied heel geschikt voor wandeltochten en andere activiteiten in de natuur, zoals vogels kijken of mountainbiken.  In dit deel van Spanje schijnt de zon bijna elke dag, 320 van de 365 dagen. De temperaturen liggen meestal tussen 18 en 20 graden Celsius.

De Costa Blanca is dichtbij

Voor mensen die graag dit prachtige gebied bezoeken maar niet zo van wandelen houden zijn er genoeg andere mogelijkheden. Zoals golfen. Of mountainbiken. En ook zijn er nog mogelijkheden om te klimmen. Vlakbij liggen een paar oude, interessante Spaanse dorpen. Dan zijn er nog de interessante steden Valencia en Alicante, beiden op ongeveer een uur rijden. En de kust, de Costa Blanca, ligt maar op een half uur rijden. Op de website van Refugio Marnes is veel meer informatie, inspiratie, tips en achtergronden te vinden. Zie de website voor informatie en inspiratie www.refugiomarnes.com